Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Čelinac, Narodna biblioteka „Ivo Andrić“ i „Vinarija Jungić“ raspisali su tradicionalni, 6. po redu, konkurs za dodjelu Književne nagrade „Slavko Jungić Jesej“.
Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 15. januara 2018. godine, imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mjesto stanovanja.

Opširnije...

Na predloženom dnevnom redu 13. redovne sjednice Skupštine opštine Čelinac zakazane za 24. novembar naći će se devet tačaka dnevnog reda. Odbornici će, između ostalog, razmatrati prijedlog rebalansa budžeta opštine za 2017. godinu, odluke o usvajanju izmjena dva regulaciona plana, te izvještaje o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Opširnije...

U srijedu, 22. novembra 2018. godine od 18 časova u prostorijama Narodne biblioteke „Ivo Andrić“ Čelinac (Srednja škola) biće predstavljena monografija „Vjerski objekti nacionalnih manjina u Republici Srpskoj“.
Autori ove vrijedne i zanimljive knjige su: dr Ljubiša Preradović, dr Milijana Okilj, dr Miroslav Malinović i mr Gordana Preradović, a recenzenti dr Nađa Kurtović Folić,

Opširnije...

Shodno Zakonu o praznicima Republike Srpske, a zbog obilježavanja republičkog praznika – Dana uspostavljanja  Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, u utorak, 21. novembra, opština Čelinac neće raditi.
U dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Opširnije...

Trideset sadnica platana zasađeno je u Vinogradarskoj ulici, na lokalitetu bivše deponije, dok je preostalih 20 raspoređeno uz gradsko šetalište. Nabavku sadnica je finansirala opština, a tokom jednodnevne akcije platane su zasadili radnici preduzeća „Čistoća i zelenilo“.