Na Trifundan, 14. februara,  u konobi „Vinarije Jungić“ u Markovcu kod Čelinca uz poeziju, muziku i vino šesti put u nizu proglašeni su najbolji radovi koji su stigli na konkurs za Književnu nagradu „Slavko Jungić Jesej“.
Predsjednik žirija književnik Momčilo Spasojević u obrazloženju je pored ostalog istakao da je na šesti po redu konkurs za Književnu nagradu „Slavko Jungić Jesej“ za književne stvaraoce mlađe od 30 godina stiglo 25 radova, i to iz:

Opširnije...

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić uručio je 14. februara u Čelincu direktorima domova zdravlja Pale, Han Pijesak, Rudo, Šekovići, Prnjavor i Čelinac ključeve novih sanitetskih vozila čija je ukupna vrijednost 448.300 KM.
"Ovo su sredstva Svjetske banke koja su ostala iz projekta izgradnje i rekonstrukcije domova zdravlja i ambulanti porodične medicine. Gledali smo da geografski budu zastupljeni svi krajevi Republike Srpske", istakao je Bogdanić

Opširnije...

Služenjem  parastosa za 220 boraca sa područja opštine Čelinac stradalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu i polaganjem vijenaca, u Čelincu je danas obilježen Dan boraca.
U ime opštine Čelinac, vijence u spomen-kapeli položili su načelnik opštine Momčilo Zeljković i predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović,

Opširnije...

U čelinačkoj sportskoj dvorani počeli su radovi na zamjeni postojećeg parketa novim, za šta je opština Čelinac obezbijedila sredstva u iznosu od 98.000 maraka. Načelnik opštine Momčilo Zeljković rekao je da je bilo nužno pristupiti zamjeni parketa, jer je postojeći značajno oštećen u poplavama 2014. godine, ali i zbog same dotrajalosti.

Opširnije...