Načelnik opštine
Momčilo Zeljković

Biografija

Momčilo Zelјković rođen je 1967. godine u Banjoj Luci.  Osnovnu i srednju školu završio je u Kotor Varoši. Nakon srednje škole, 1985. godine, odlazi u Prištinu na služenje redovnog vojnog roka, a diplomu mašinskog inženjera stiče 1990. godine na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci.
Rad u preduzeću „Jelšingrad“ Kotor Varoš započeo je pripravničkim stažom, a napredovanjem u struci i istoimenoj firmi, izvjestan period radio je i kao tehnički direktor. U Srednjoj školi u Čelincu jedno vrijeme je radio kao profesor matematike i fizike.
Prije izbora za načelnika opštine obavlјao je dužnosti načelnika Odjelјenja za privredu i društvene djelatnosti u Opštinskoj upravi Čelinac. Funkciju načelnika opštine Čelinac vrši od 2007. godine. Na lokalnim izborima 7. oktobra 2012. godine ponovo je izabran za načelnika, čime je ušao u drugi mandat.
Kroz dvomandatni period karakteriše ga otvorenost u saradnji sa građanima, poslovnim partnerima, ali i republičkim institucijama i ustanovama. Posjeduje visoke organizacione sposobnosti i osjećaj za timski rad, što naročito dolazi do izražaja u vanrednim situacijama. Nakon teških poplava 2014. godine, u Čelincu odsječenom od ostatka svijeta, bez ijednog sredstva za komunikaciju, trebalo je ponovo uspostaviti život.
Inicijator je više humanitarnih akcija za pomoć socijalno i fininsijski ugroženim stanovnicima Čelinca.
Položio je ispit za vještaka, te je imenovan za sudskog vještaka iz oblasti mašinske struke. Član je Upravlјačkog odbora FERP projekta (Projekat hitnog oporavka od poplava) pri Jednici za koordinaciju polјoprivrednih projekata u Ministarstvu polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Bio je pripadnik Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.
Hobi su mu fudbal i šah.
Oženjen, otac dvoje djece, sa porodicom živi u Čelincu.

KONTAKT - PODACI:

  • Kancelarija broj 40
  • Prvog Krajiškog proleterskog batalјona 50
  • Kontakt telefon: 051/553-010
  • Faks: 051/553-015
  • E-mail: