На предложеном дневном реду 13. редовне сједнице Скупштине општине Челинац заказане за 24. новембар наћи ће се девет тачака дневног реда. Одборници ће, између осталог, разматрати приједлог ребаланса буџета општине за 2017. годину, одлуке о усвајању измјена два регулациона плана, те извјештаје о стању у области основног и средњег образовања.

Опширније...

У сриједу, 22. новембра 2018. године од 18 часова у просторијама Народне библиотеке „Иво Андрић“ Челинац (Средња школа) биће представљена монографија „Вјерски објекти националних мањина у Републици Српској“.
Аутори ове вриједне и занимљиве књиге су: др Љубиша Прерадовић, др Милијана Окиљ, др Мирослав Малиновић и мр Гордана Прерадовић, а рецензенти др Нађа Куртовић Фолић,

Опширније...

Сходно Закону о празницима Републике Српске, а због обиљежавања републичког празника – Дана успостављања  Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини, у уторак, 21. новембра, општина Челинац неће радити.
У дане републичког празника не раде републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.

Опширније...

Тридесет садница платана засађено је у Виноградарској улици, на локалитету бивше депоније, док је преосталих 20 распоређено уз градско шеталиште. Набавку садница је финансирала општина, а током једнодневне акције платане су засадили радници предузећа „Чистоћа и зеленило“.

Четворочлана делегација општине Челинац коју су чинили предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић, начелник одјељења за општу управу Мирољуб Васић, директор основне школе „Милош Дујић“ Синиша Беговић и одборник Мирослав Јанковић боравила је у дводневној посјети Косовској Митровици, поводом обиљежавања градске славе - Митровдана.

Опширније...