Биографија
Момчило Зељковић рођен је 1967. године у Бањој Луци.  Основну и средњу школу завршио је у Котор Вароши. Након средње школе, 1985. године, одлази у Приштину на служење редовног војног рока, а диплому машинског инжењера стиче 1990. године на Машинском факултету у Бањој Луци.
Рад у предузећу „Јелшинград“ Котор Варош започео је приправничким стажом, а напредовањем у струци и истоименој фирми, извјестан период радио је и као технички директор. У Средњој школи у Челинцу једно вријеме је радио као професор математике и физике.
Прије избора за начелника општине обављао је дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у Општинској управи Челинац. Функцију начелника општине Челинац врши од 2007. године. На локалним изборима 7. октобра 2012. године поново је изабран за начелника, чиме је ушао у други мандат.
Кроз двомандатни период карактерише га отвореност у сарадњи са грађанима, пословним партнерима, али и републичким институцијама и установама. Посједује високе организационе способности и осјећај за тимски рад, што нарочито долази до изражаја у ванредним ситуацијама. Након тешких поплава 2014. године, у Челинцу одсјеченом од остатка свијета, без иједног средства за комуникацију, требало је поново успоставити живот.
Иницијатор је више хуманитарних акција за помоћ социјално и фининсијски угроженим становницима Челинца.
Положио је испит за вјештака, те је именован за судског вјештака из области машинске струке. Члан је Управљачког одбора ФЕРП пројекта (Пројекат хитног опоравка од поплава) при Једници за координацију пољопривредних пројеката у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.
Био је припадник Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Хоби су му фудбал и шах.
Ожењен, отац двоје дјеце, са породицом живи у Челинцу.

КОНТАКТ - ПОДАЦИ:

  • Kанцеларија број 40
  • Првог Крајишког пролетерског батаљона 50
  • Контакт телефон: 051/553-010
  • Факс: 051/553-015
  • И-мејл: