Центар за социјални рад: Хумани Челинац

Текст и фото: Центар за социјални рад Челинац
Да су Челинчани људи веома великог срца и увијек спремни да помогну ближњем свом показало се и у августу мјесецу ове године. Директор ЈУ ОШ „Милош Дујић“ из Челинца и одборник у Скупштини општине Челинац Синиша Беговић, заједно са својим пријатељима, а посредством ЈУ Центар за социјални рад Челинац, помогао је донаторским средствима породици Живковић из Вијачана Горњих у опремању њиховог новог дома у Дубрави Старој.

Скромна, радна, тиха и ненаметљива породица Зорана и Сање Живковић тренутно живи у старој, дотрајалој и за живот неусловној кући која се налази на отежано приступачном, брдском, дијелу мјесне заједнице Вијачана Горњих, те њихова малољетна дјеца сваког дана пјешаче око десет километара да би отишли у школу. Зорановој породици је његов стриц поклонио недовршену кућу у Дубрави Старој, коју Зоран и Сања својим трудом и радом опремају за боравак своје породице не тражећи помоћ ни од кога. Да скромност и радност не остају без награде и подршке показало се на примјеру породице Живковић, тако што је хуманост Синише Беговића и његових пријатеља у виду донаторских средстава, којима је опремљена соба за двоје малољетне дјеце породице Живковић и купљен школски прибор, пронашла пут да се искаже баш тамо гдје је тренутно најпотребније и измами осмијехе на лица дјеце која су навикла да живе скромно и буду задовољни са оним што имају. Живот у новом дому, који се налази у близини школе, амбуланте, продавнице и аутобуског стајалишта, ће породици Живковић бити пуно лакши и угоднији, зато се захваљујемо Синиши и његовим пријатељима на несебичном доприносу и помоћи породици Живковић.
Такође, захваљујемо се и за помоћ, у виду прехрамбених пакета и школског прибора, коју су обезбиједили за три породице са школском дјецом, са подручја општине Челинац.