Oдржана ванредна сједница Скупштине општине Челинац: допуњена сагласност за кредитно задужење топлане

Скупштина општине Челинац одржала је 14. септембра прву ванредну сједницу у актуелном сазиву. Двије тачке дневног реда односиле су се на допуне одлуке за издавање гаранције за кредитно задужење јавног предузећа "Градско гријање".
Подсјећамо, одлука о кредитном задужењу ЈП "Градско гријање" Челинац у износу од 400.000 КМ на 60 мјесеци усвојена је на сједници Скупштине крајем јула ове године,

али је давалац кредита "Зиратбанка" тражила додатне гаранције општине. Као додатне гаранције, уз раније прибављена одобрења министарства финансија и кредитног одбора, тражена је потврда о укупној финансијској изложености буџета, хипотека на земљиште адекватне вриједности и да општина Челинац нема неизмирених обавеза по основу пореза и доприноса, што је новом одлуком скупштинске већине на првој ванредној сједници и усвојено.
Кредитно задужење послужиће за санацију котловских постројења са пратећом опремом.
У оквиру расправе о дневном реду, одборник ПДП-а Горан Тубак затражио је допуну дневног реда тачком о раматрању садржаја анонимног писма радника јавног предузећа „Чистоћа и зеленило“ Челинац, које су одборници затекли на својим клупама прије почетка сједнице. Приједлог за допуну дневног реда није добио потребну већину гласова, због чега предложена тачка није разматрана.
Mинутoм ћутања на почетку сједнице одат је помен недавно преминулом одборнику Скупштине општине Челинац Зорану Спасојевићу.

Изјаве за медије:

- Начелник општине Владо Глигорић

- Предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић

- Одборник Народног фронта Зорица Пејић

- Одборник СДС-а Драган Кичић

- Одборник ПДП-а Горан Тубак