Проширење канализационе мреже у дијелу мјесне заједнице Опсјечко

Домаћинстава у улицама Солунских добровољаца и Попа Кајице Кострешевића, као и домаћинства у дијелу засеока Пејаковићи ускоро ће моћи да се прикључе на канализациону мрежу. Наиме, општина Челинац кренула је у извођење пројекта изградње фекалне канализције у овом дијелу мјесне зајееднице Опсјечко вриједног око 120.000 КМ.

Градилиште је обишао и начелник општине Владо Глигорић са сарадницима. Он је овом приликом рекао да је пројектом предвђена изградња примарног дијела канализационе мреже у дужини од 720 метара, а да ће радове заједнички финансирати Фонд за заштиту животне средине и општина Челинац.
„За сада ће се на ову трасу прикључити постојећа домаћинства, а очекујемо да ће у наредном периоду бити још нових прикључака с обзиром на то да се ова насеља све више развијају и шире“, навео је Глигорић.
Говорећи о плановима за наставак ширења фекалне канализационе мреже у овом дијелу општине, он је истакао да је израђена пројектна документација за комплетно насеље Опсјечко-Пејаковићи (до гробља) која ће, како каже, у наредном периоду бити приоритет у планирању и обезбјеђивању средстава.