Почела нова школска година, начелник са сарадницима у посјети ђацима

Школско звоно јутрос је у три основне и средњој школи у Челинцу означило почетак нове школске године.
Нова знања и обавезе, стари и нови другари, наставници и учитељице дочекали су своје ђаке, па и оне најмлађе, који су у пратњи родитеља по први пут сјели у школске клупе.

Они су своју радост данас подијелили и са руководством локалне заједнице које већ традиционално на овај дан долази да им пожели срећан почетак школе и том приликом уручи симболичне поклоне.
Централну основну школу „Милош Дујић“ у Челинцу и подручно одјељење у Опсјечком посјетио је начелник општине Владо Глигорић. Начелник је пожелио првачићима срећан полазак у школу, те искористио прилику да свим школарцима, просвјетним радницима и запосленима у школству пожели добро здравље и много успјеха у новој школској години.
Са ђацима у школама „др Младен Стојановић“ у Јошавки и „Новак Пивашевић“ у Дубрави Старој дружили су се предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић и начелник одјељења за општу управу Мирољуб Васић.
У школској 2023/24. години, у први разред Основне школе „Милош Дујић“ у Челинцу уписана су 94 ђака, од чега 76 у централној школи, 15 у подручном одјељењу у Опсјечком, два у Штрбама и један у Поповцу.
У први разред Основне школе „др Младен Стојановић“ у Јошавци уписано је 29 ученика, од чега у централној школи 19, у подручним одјељењима у Бранешцима, Брезичанима, Црном Врху и Каменици по два и један првачић у Јошавци Горњој.
Први разред школске 2023/24. године у школи „Новак Пивашевић“ похађаће седам првачића, од чега два у централној школи, један у Шњеготини Средњој и четири у Шњеготини Великој.

Средња школа
Ове године су у први разред Средњошколског центра „Челинац“ уписана 83 ученика за сљедећа занимања: медицински техничар (28), економски техничар (21), техничар рачунарства и програмирања (22) и бравар/заваривач (12).