Све спремно за почетак школске године, новчана помоћ из буџета општине за набавку уџбеника

Нова школска година почеће у петак 1. септембра. Тим поводом, начелник општине Владо Глигорић са сарадницима посјетиће централне школу у Челинцу, Јошавки и Старој Дубрави, како би ђацима пожељели срећну и успјешну нову школску годину, а првачићима уручили пригодне поклоне.

У челиначким основним и средњој школи наводе да је све спремно за наставу. Истовремено, за школу се припремају ђаци, али и родитељи, трудећи се обезбиједити својим школарцима све што је потребно. Финансијски захтјевне припреме родитељима ове године је дјелимично олакшала општина Челинац обезбиједивши средства за новчану помоћ у набавци уџбеника. У Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности наводе да су током 20 дана трајања јавног позива захтјев за новчану подноћ поднијеле 452 породице са подручја Челинца, те да исплата средстава предвиђених јавним позивом почиње до краја радне седмице.
Пред почетак нове школске године и полицијска станица Челинац предузима бројне активности како би сви учесници у наставном процесу, а нарочито најмлађи, били што безбједнији.
Вођа саобраћајног сектора у полицијској станици Јовица Матерић рекао је да ће током мјесеца септембра саобраћајна полиција у свим челиначким централним и подручним школама организовати предавања за првачиће и дијелити промотивне материјале на тему безбједности дјеце у саобраћају. Истовремено, у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, у близини школа вршиће се појачане контроле саобраћаја.
Матерић овим путем позива возаче на опрез, да смање брзину кретања у близини школа и поштују саобраћајна правила и прописе.
Надлежне локалне установе врше послове у оквиру својих надлежности да нова школска година почне безбједно и на вријеме, а потпуно нов и љепши изглед од петка ће добити школе, улице, путеви, аутобуси и књижаре, када их од раних јутарњих часова испуни радосна ђачка граја. Срећно!