Centar za socijalni rad: Humani Čelinac

Tekst i foto: Centar za socijalni rad Čelinac
Da su Čelinčani lјudi veoma velikog srca i uvijek spremni da pomognu bližnjem svom pokazalo se i u avgustu mjesecu ove godine. Direktor JU OŠ „Miloš Dujić“ iz Čelinca i odbornik u Skupštini opštine Čelinac Siniša Begović, zajedno sa svojim prijatelјima, a posredstvom JU Centar za socijalni rad Čelinac, pomogao je donatorskim sredstvima porodici Živković iz Vijačana Gornjih u opremanju njihovog novog doma u Dubravi Staroj.

Skromna, radna, tiha i nenametlјiva porodica Zorana i Sanje Živković trenutno živi u staroj, dotrajaloj i za život neuslovnoj kući koja se nalazi na otežano pristupačnom, brdskom, dijelu mjesne zajednice Vijačana Gornjih, te njihova malolјetna djeca svakog dana pješače oko deset kilometara da bi otišli u školu. Zoranovoj porodici je njegov stric poklonio nedovršenu kuću u Dubravi Staroj, koju Zoran i Sanja svojim trudom i radom opremaju za boravak svoje porodice ne tražeći pomoć ni od koga. Da skromnost i radnost ne ostaju bez nagrade i podrške pokazalo se na primjeru porodice Živković, tako što je humanost Siniše Begovića i njegovih prijatelјa u vidu donatorskih sredstava, kojima je opremlјena soba za dvoje malolјetne djece porodice Živković i kuplјen školski pribor, pronašla put da se iskaže baš tamo gdje je trenutno najpotrebnije i izmami osmijehe na lica djece koja su navikla da žive skromno i budu zadovolјni sa onim što imaju. Život u novom domu, koji se nalazi u blizini škole, ambulante, prodavnice i autobuskog stajališta, će porodici Živković biti puno lakši i ugodniji, zato se zahvalјujemo Siniši i njegovim prijatelјima na nesebičnom doprinosu i pomoći porodici Živković.
Takođe, zahvalјujemo se i za pomoć, u vidu prehrambenih paketa i školskog pribora, koju su obezbijedili za tri porodice sa školskom djecom, sa područja opštine Čelinac.