Održana vanredna sjednica Skupštine opštine Čelinac: dopunjena saglasnost za kreditno zaduženje toplane

Skupština opštine Čelinac održala je 14. septembra prvu vanrednu sjednicu u aktuelnom sazivu. Dvije tačke dnevnog reda odnosile su se na dopune odluke za izdavanje garancije za kreditno zaduženje javnog preduzeća "Gradsko grijanje".
Podsjećamo, odluka o kreditnom zaduženju JP "Gradsko grijanje" Čelinac u iznosu od 400.000 KM na 60 mjeseci usvojena je na sjednici Skupštine krajem jula ove godine,

ali je davalac kredita "Ziratbanka" tražila dodatne garancije opštine. Kao dodatne garancije, uz ranije pribavlјena odobrenja ministarstva finansija i kreditnog odbora, tražena je potvrda o ukupnoj finansijskoj izloženosti budžeta, hipoteka na zemlјište adekvatne vrijednosti i da opština Čelinac nema neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa, što je novom odlukom skupštinske većine na prvoj vanrednoj sjednici i usvojeno.
Kreditno zaduženje poslužiće za sanaciju kotlovskih postrojenja sa pratećom opremom.
U okviru rasprave o dnevnom redu, odbornik PDP-a Goran Tubak zatražio je dopunu dnevnog reda tačkom o ramatranju sadržaja anonimnog pisma radnika javnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Čelinac, koje su odbornici zatekli na svojim klupama prije početka sjednice. Prijedlog za dopunu dnevnog reda nije dobio potrebnu većinu glasova, zbog čega predložena tačka nije razmatrana.
Minutom ćutanja na početku sjednice odat je pomen nedavno preminulom odborniku Skupštine opštine Čelinac Zoranu Spasojeviću.

Izjave za medije:

- Načelnik opštine Vlado Gligorić

- Predsjednik Skupštine opštine Dejan Kurtinović

- Odbornik Narodnog fronta Zorica Pejić

- Odbornik SDS-a Dragan Kičić

- Odbornik PDP-a Goran Tubak