Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Челинац, Народна библиотека „Иво Андрић“ и „Винарија Јунгић“ расписали су традиционални, 6. по реду, конкурс за додјелу Књижевне награде „Славко Јунгић Јесеј“.
Право учешћа на конкурсу, који је отворен до 15. јануара 2018. године, имају аутори млађи од 30 година који стварају на српском језику, без обзира на држављанство и мјесто становања.

Најбољи рад биће награђен уникатном дипломом и хонораром од 300 КМ, а још три рада ће се откупити и биће награђени дипломом и хонораром од по 50 КМ.
Конкурс у цјелини могуће је преузети у рубрици „Актуелно“, а детаљне информације добити путем имејл адресе: или
Утемељивачи Књижевне награде „Славко Јунгић Јесеј“ расписали су и конкурс за пјесму или кратку причу о вину и виноградарству. У овој категорији нема ограничења ни за старост аутора, нити за број награда. Вином ће се наградити сваки добар рад, а право учешћа имају сви аутори који на горе наведену адресу и до 15. јануара 2018. године доставе своје радове.
Славко Јунгић Јесеј (1946 – 2002), професор књижевности и српског језика, пјесник и боем оставио је иза себе двије збирке пјесама: „У води облаци“ и „Зрење бола“, а пријатељи и поштоваоци његовог дјела постхумно су објавили и трећу збирку од његових заосталих пјесама „Кад свела шума сване“.
Књижевну награду “Славко Јунгић Јесеј” утемељили су Општински одбор СПКД “Просвјета” Челинац и “Винарија Јунгић” ради афирмисања завичајних књижевних стваралаца, те подстицаја младих на књижевно, уопште културно стваралаштво, а у знак лијепог сјећања на знаменитог челиначког пјесника чије име награда носи.