Радници предузећа „Јава“ из Прњавора по налогу комуналне полиције општине Челинац протеклих дана су са челиначких улица и из појединих мјесних заједница уклањали псе луталице. Овом приликом су збринути и пси из појединих домаћинстава које власници више не желе да држе.
Шеф Одсјека комуналне полиције Слађана Глигорић рекла је да се овакве акције проводе у континуитету, на начин прописан законом.

„Примјетан је пораст броја паса луталица на подручју наше општине и готово свакодневно имамо пријаве са терена и захтјеве за уклањање. За те потребе већ двије-три године имамо потписан уговор о сарадњи са прњаворским азилом за псе, те од њихове организације и заузетости зависи и динамика рјешавања овог проблема у нашој општини“, појаснила је Глигорићева и додала да је упркос континуитету акције, чопоративно кретање паса луталица челиначким улицама и даље честа појава.
Она апелује на власнике паса да их не пуштају неконтролисано из својих дмаћинстава, како би избјегли њихово намножавање на улицама, а самим тим и могућност угрожавања личне сигурности грађана.
Подсјећамо, одлуком о комуналном реду је прописано и то да се кућни љубимци могу држати ако не угрожавају физички и психички интегритет, личну сигурност и имовину грађана, али и који не ремете мир, не угрожавају општу хигијену стамбене јединице и животну средину.