Лијепо вријеме које је потрајало током мјесеца октобра омогућило је да се у Челинцу заврше планирани инфраструктурни радови.
Када је у питању путна инфраструктура, треба истаћи да је у Вијачанима Горњим асфалтиран локални пут према манастиру Ступље у дужини од 300 метара, док је локални пут Млинска Ријека-Карач (Керићи-Трлица) у Шњеготини Доњој асфалтиран у дужини од 500 метара.

У насељу Ланишта асфалтиране су двије улице: Попа Кајице Кострешевића и Солунских добровољаца, укупне дужине 550 метара. У  засеоку Драгојевићи, у Милошеву, саниран је пут дужине 90 метара. Ових дана се и у центру града могу примијетити машине које раде санацију градских улица: Видовданске, Првог Крајишког пролетерског батаљона, Цара Лазара и улицу Краља Петра Првог Карађорђевића.
Наставак изградње путне инфраструктуре планиран је и у мјесецу новембру, када ће бити изграђен један дио некатегорисаног пута у Дубрави Старој (локалитет „Беканов гроб“) и дио некатегорисаног пута у мјесној заједници Бранешци, засеок Иванићи. Током мјесеца новембра планирана је и санација улице Младена Стојановића дужине 600 метара.
У мјеснoj заједници Марковац приводи се крају изградња нове водоводне мреже, након чега ће се исти радови изводити и у мјесним заједницама Опсјечко, Шењеготина Велика и Шњеготина Средња.
Радови на проширењу вртића за нових 130 квадрата теку планираном динамиком, а од укупне вриједности пројекта од 150.000 марака, општина учествује са 30.000 марака.
Иначе, наведени радови финансирају се из више извора: дијелом из буџета општине, дијелом од међународних донаторских организација, а дијелом из кредита Свјетске банке.