Данас су објављени прелиминарни резултати конкурса о стипендирању ученика и студената у општини Челинац за 2018. годину. Резултати су објављени у холу Општинске управе и на интернет страници општине, у рубрици „Aктуелно“. Са ученицима и студентима који су остварили право на стипендију биће потписан уговор о стипендирању, о чему ће бити накнадно обавијештени.

Сви кандидати који сматрају да им је донесеним рјешењем о додјели стипендија ускраћено право на стипендију, могу у року од осам дана од дана пријема истог уложити жалбу начелнику општине.
Из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Челинац позивају студенте који су остварили право на општинску стипендију да, уколико у међувремену оставре право на стипендију Министарства просвјете и културе Републике Српске, о истом oбавијесте надлежно одјељење.
Подсјећамо, општина Челинац ће у 2018. години из буџета додијелити 93 стипендије, и то: 40 ученицима средњих школа, 50 стипендија студентима првог циклуса студија на универзитетима који се финансирају из буџета Републике Српске и три стипендије студентима првог циклуса студија на универзитетима који се не финансирају из буџета Републике Српске.