У складу са Законом о празницима Републике Српске („Службени гласник РС“, број 43/07) и Законом о Дану Републике Српске („Службени гласник РС“, број 113/16) нерадни дани су:  
• Нова година, 1.1.2018. године (понедјељак) и 2.1.2018. године (уторак)
• Дан Републике Српске, 9.1.2018. године (уторак)

У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.
Начелник општине Челинац посебном одлуком одредио је предузећа, установе и друге организације с подручја општине Челинац које су дужне да раде у дане републичких празника. Ову одлуку заинтересована јавност може преузети овдје.
Одлуку о одређивању радног времена угоститељских објеката на подручју општине Челинац и Одлуку о одређивању радног времена правним лицима и предузећима који обављају трговинску, занатску и услужну дјелатност на подручју општине Челинац заинтересована јавност може преузети овдје.

Чистоћа и зеленило
Из овог челиначког комуналног предузећа обавјештавају становништво да ће радити у све дане надолазећих републичких и вјерских празника, према свом устаљеном плану и распореду