За 1172 ученика челиначких основних школа и 220 ученика Средње школе „Челинац“ данас је почела нова школска година, док је за 149 малишана Дјечијег вртића „Невен“ почела васпитна година.
Нова знања, нове обавезе, стари и нови другари, наставници и учитељице чекају све ђаке, па и оне најмлађе, који су у пратњи својих родитеља по први пут сјели у школске клупе. Они су своју радост данас подијелили и са руководством локалне заједнице, које већ традиционално на овај дан долази да им пожели срећан почетак школе и том приликом уручи симболичне поклоне.

Са првачићима у централној школи „Милош Дујић“ дружио се начелник општине Момчило Зељковић. Њихове вршњаке у Јошавки посјетио је предсједник Скупштине општине Дејан Куртиновић, док се са другарима у Старој Дубрави дружио начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Витомир Кузмановић.
Након посјете школи „Милош Дујић“, начелник Зељковић запутио се до сусједне васпитно-образовне установе, Дјечијег вртића „Невен“, како би малишанима и запосленима у овој установи пожелио срећну и успјешну нову васпитну годину. Док су малишани из старије васпитне групе симпатично коментарисали „Ево градоначелника“, они млађи су начелника питали „Гдје су бомбоне и слаткиши?“. Била је ово прилика и да се са вршиоцем дужности директора ове установе поразговара о новим детаљима у вези са најављеним пројектом проширења вртића.

Бројке
Основну школу „Милош Дујић“ ове школске године похађаће 756 ученика, од чега 83 првачића. Основну школу „Младен Стојановић“ похађаће 270 ученика, од чега 28 првачића, док ће Основну школу „Новак Пивашевић“ похађати 196 ученика, од чега 15 првачића.
У школској 2017/18. години у Средњој школи „Челинац“ уписано је 220 ученика, од чега је у прве разреде уписано 59 (22 пословно-правна техничара, 16 техничара рачунара и 21 ученик у комбинованом одјељењу инсталатер-варилац).