Општина Челинац је у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске на три раскрснице у Челинцу поставила видеонадзор. Замјеник начелника општине Челинац Милијана Топић рекла је да је видеонадзор уведен ради повећања сигурности и заштите грађана и имовине, превенције у спречавању криминалних радњи, провођења полицијских послова на расвјетљавању починилаца прекршаја, контроле саобраћаја у покрету и мировању, као и сигурности свих учесника у саобраћају.

“Потреба за постављањем видеонадзора постоји већ дуже вријеме и то су биле препоруке више општинских тијела и органа, од скупштине до форума за безбједност заједнице, као и од стране удружења грађана и привредника. Искористили смо прилику да се пријавимо на јавни позив Агенције за безбједност саобраћаја, приједлог пројекта је прихваћен и на тај начин смо обезбиједили дио средстава у износу од 5.000 марака. Преосталих 7.000 марака за ову намјену издвојила је општина Челинац”, рекла је Топићева и нагласила да је за овај износ постављено укупно 14 камера на три локације у граду, али да је истовремено успостављена и нова инфраструктура за бежично повезивање 50 камера.
Видеонадзор је постављен на улазу у Челинац, на раскрсници у центру града и на раскрсници улица Првог Крајишког пролетерског батаљона и Омладинксе (код нове зграде „Инкопром“).