И ове године, дјеца са подручја општине Челинац узрасне доби од осам до 17 година боравило је 10 дана у Бечићима, на црногорском приморју, у склопу пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске 2017“, који у сарадњи са ЈУ Центар са социјални рад Челинац организује и спроводи ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске из Бијељине.

Са подручја наше општине у Бечиће је 3. септембра отпутовало 20 дјеце (12 дјеца корисници дјечијег додатка, 2 дјеце из категорије РВИ и 6 дјеце која похађају ЈУ ОШ „Новак Пивашевић“, на основу свог труда и признања). Дјеца су путовала са два васпитача и мајком једног од њих.
За вријеме боравка у Бечићима, дјеца су имала прилику да се друже са више од 150 малишана из Станара, Петрова, Трнова, Калиновика, Власенице, Вишеграда и Фоче, да уз помоћ и подршку спортских аниматора науче пливати, те да се укључе у бројне спортске, културне и забавне садржаје.
Дјеца су се вратила 13. септембра и донијела пуне кофере прелијепих успомена и бројна признања која су освојили током учешћа у спортским и културним активностима.
Овим путем захваљујемо фирми „Маxцомерц“ која је за нашу дјецу донирала качкете и мајице, штампарији „Десигн“ Челинац, те начелнику општине који је и ове године подржао љетовање наше дјеце кроз обезбјеђивање џепарца за сваког од њих.

Текст и фото: Данијела Крминац, директор ЈУ Центар за социјални рад Челинац