Одборници Скупштине општине Челинац на 15. редовној сједници одржаној 2. фебруара разматрали су 17 тачака дневног реда. Током првог дијела засједања, између осталих, усвојена је одлука о висини накнаде за трошкове уређења градског грађевинског земљишта за 2018. годину, као и одлука о начину и условима продаје неизграђеног грађевинског земљишта у својини општине Челинац непосредном погодбом.

Усвојена је и одлука о финансирању странака и изборне кампање из буџета општине у 2018. години, којом је за финансирање рада клубова одборника и одборника Скупштине општине Челинац и политичких странака које имају одборнике у локалном парламенту планирано укупно 20.000 марака, док је за провођење изборне кампање предвиђен износ од 3.000 марака.
Доста одборничке пажње и дискусије привукао је приједлог програма текућег одржавања локалних и некатегорисаних путева у 2018. години. Начелник општине Момчило Зељковић рекао је да је кроз приједлог овог програма предложено Скупштини да се предвиђени износ од 73.000 марака распореди равномјерно на све путеве на подручју општине Челинац: локалне, некатегорисане и остале.
Занимљива за дискусију била је и одлука о аутобуским стајалиштима којом су одређена стајалишта за 12 релација на територији општине Челинац. Надлежно одјељење ће трагом усвојене одлуке у поступку регулисања и усаглашавања превоза настојати обезбиједити превоз на свим релацијама. У оквиру ове тачке дневног реда усвојен је и закључак да се уведе пробна аутобуска линија Вијачани Горњи-Укрина у трајању од два мјесеца.
Одборници су усвојили програм рада буџетских корисника за 2018. годину са финансијским плановима, као и извјештај о реализацији стратегије развоја општине (2017-2026) за 2017. годину.
Усвојене одлуке и програме заинтересована јавност може преузети у рубрикама "Одлуке" и "Буџет", на насловној страни наше званичне интернет странице.