На 13. редовној сједници Скупштине општине Челинац одржаној 24. новембра, са 13 гласова „за“ и седам „против“ усвојен је ребаланс буџета општине Челинац за 2017. годину у износу од 6.297.000 КМ, што је за 3.000 КМ мање у односу на овогодишњи усвојени буџет.
Начелник општине Момчило Зељковић рекао је да се ребалансу буџета морало приступити због осцилација по питању прихода и расхода у односу на првобитно усвојени буџет.

„Приходи од ПДВ-а су мањи за неких 60.000 КМ, а евидентан је и пад прихода по основу продаје земље . Са друге стране имамо увећање прихода од пореза на плате запослених у износу од 60.000 КМ, као и увећање прихода по основу пореза од продатих шумских дрвних сортимената. Истовремено, имали смо расходе који нису били планирани у првобитном буџету, а то су расходи који се односе на проширење дјечијег вртића у износу од 32.000 КМ и око 23.000 КМ за набавку намјенског возила за потребе дома здравља. Ту су и расходи за видео-надзор на кључним раскрсницама у граду“, рекао је Зељковић.
Он је додао да је буџет општине и социјални и развојни и издвојио чињеницу да је у посљедње три године евидентан пораст буџета за око 200.000 КМ.
„Грађанима општине дозначујемо годишње 1.030.000 КМ по основу социјалних издвајања, уредно плаћамо рату кредита у износу од 460.000 КМ, али смо реализовали и значајан број пројеката на подручју општине и за ту намјену смо издвојили из буџета око 300.000 КМ", нагласио је Зељковић.
Одборници су на сједници усвојили и План парцелације дијела пословне зоне „Баре 2“, као и измјену дијела регулационог плана „ГИП 25. новембар“.
Извјештаји о стању у области основног и средњег образовања једногласно су усвојени.

Изјаве за медије:

- Момчило Зељковић, начелник општине
- Дејан Куртиновић, предсједник Скупштине
- Дарко Павловић, шеф клуба одборника ДНС
- Горан Тубак, одборник СДС
- Драган Предић, одборник СНСД