Дјечији вртић „Невен“ током наредне васпитне године биће проширен за 130 нових квадрата, чиме ће се створити услови за формирање нове групе од 30 малишана, најавио је начелник општине Момчило Зељковић. Он је рекао да је пројекат који је општина кандидовала према UNDP-у крајем јула званично одобрен, те да је у току јавни позив за одабир извођача радова на доградњи ове установе.

„Локална заједница се опредијелила на овај корак из разлога што је тренутни капацитет вртића 116 мјестa, а истовремено се на листи чекања налази 72 дјеце. То умногоме отежава ситуацију родитељима који су запослени или би се запослили, a нису ријешили проблем смјештаја и чувања дјеце. Ми смо препознали тај проблем, израдили пројекат и пријавили га на јавни позив који је био отворен од стране UNDP-а“, рекао је Зељковић и додао да ће од укупне вриједности пројекта од 150 хиљада марака, општина Челинац учествовати са 32 хиљаде марака.
Овим пројектом је задовољан и вршилац дужности директора Дјечијег вртића „Невен“ Милован Вујичић. Он наводи да ће се проширењем установе створити услови да у њој дневно борави око 160 дјеце.
„У склопу пројекта биће изграђена и опремљена радна соба за боравак, ходник, санитарни чвор, прострија за васпитаче и вешерај, што ће омогућити формирање једне мјешовите групе од 30 дјеце. Тиме ће значајно бити смањен број дјеце која тренутно нису обухваћена програмом предшколског васпитања и образовања“, појаснио је Вујичић и додао ће у склопу пројекта бити одржане и радионице о енергетској ефикасности, као и психосоцијална и педагошка радионица за дјецу и родитеље.
Пројект доградње вртића „Невен“ изводи се у оквиру великог пројекта „Локални интегрисани развој (ЛИР)“ који финансира Европска унија, a реализује Развојни програм Уједињених нација (UNDP).