У челиначком Дјечијем вртићу „Невен“ 27. октобра је традиционално  обиљежена крсна слава - Света Петка. Дјеца старије вртићке групе са васпитачима присуствовали су Светој Литургији у храму Светог Архангела Гаврила, гдје су са осталим парохијанима читали молитве и рецитовали у част и славу Свете Петке. Прослава је настављена у просторијама установе гдје је обављен славски обред, након чега су најмлађи домаћини извели пригодан програм у духу традиције и  обичаја.

Директор вртића Милован Вујичић у свом обраћању гостима истакао је да у вртићу тренутно борави 149 малишана и да су капацитети попуњени, те да је у току доградња 130 квадрата новог простора који ће омогућити укључење још већег броја дјеце у програм предшколског васпитања и образовања.
 Слави су присуствовали министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић, представници Републичког педагошког завода, савјетница за предшколско васпитање и образовање Стака Николић, представници локалне заједнице, преставници родитеља, пензионери и остали гости. Честитајући крсну славу малишанима и запосленима, министар Малешевић је изразио захвалност локалној заједници што је препознала потребу и кандидовала доградњу вртића кроз пројекат Европске уније као приоритет у локалној заједници,  те пожелио још успјеха у раду и истакао да Министарство просвјете и културе настоји да сваком дјетету у Републици Српској пружи једнаке шансе да се спреми за школу.

Tекст и фото: Дарија Ђекић, вртић "Невен"