Олујно невријеме које је кроз протекла 24 часа захватило велики дио Републике Српске није заобишло ни општину Челинац. Јаки удари вјетра скидали су кровове кућа, извртали и ломили стабла и саобраћајне знакове. Ужи центар града без електричне енергије је био у времену од два часа иза поноћи до 9.30 часова, док су у појединим мјесним заједницама екипе челиначке електрокрајине константно на терену и раде на отклањању кварова.

Референт за послове цивилне заштите општине Челинац Милован Ћосић рекао је да је начелник општине именовао четири комисије које обилазе цјелокупно подручје општине и евидентирају штету.
„Комисије су у сталном контакту са савјетима мјесних заједница, обилазе цјелокупно подручје општине и евидентирају насталу штету. Према првим информацијама са терена, највећу штету претрпиле су све три Шњеготине, Поповац, Црни Врх и Милошево, гдје су уништени кровови кућа и помоћних објеката, пластеници и воћњаци“, рекао је Ћосић и додао да и даље стижу пријаве о причињеној штети.
Када је у питању ужи центар града, Ћосић наводи да је вјетар скинуо дио крова једне стамбене зграде, те оборио неколико стабала и саобраћајних знакова.
„Екипе челиначке ватрогасне јединице од јутрос су на терену и раде на уклањању преврнутих стабала у ужем центру града“, потврдио је Ћосић и позвао грађане на опрез, с обзиром на најаве метеоролога да се временски услови неће значајно мијењати до краја дана.