Opština Čelinac - Zvanična internet prezentacija administrativne službe

Šesta redovna sjednica Skupštine opštine Čelinac 4. aprila
četvrtak, 30 mart 2017 12:17

Na predloženom dnevnom redu šeste redovne sjednice Skupštine opštine Čelinac nalazi se 20 tačaka, a između ostalog: prijedlog Statuta opštine, odluka o komunalnim taksama, odluka o načinu sakupljanja i odvoženja kućnog i drugog otpada, izvještaj načelnika opštine i Opštinske uprave za 2016. godinu, te izvještaj o radu budžetskih korisnika za 2016. godinu.

Opširnije...
 
Reciklažni kontejneri na tri lokacije u Čelincu
ponedeljak, 27 mart 2017 13:42

Iz javnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ Čelinac obavještavaju javnost da će u okviru akcije "April - mjesec čistoće" od 28. marta na tri lokacije u Čelincu biti postavljeni reciklažni kontejneri ili takozvana zelena ostrva, i to:
-    kod Srednje škole „Čelinac“
-    u Majdanpečkoj ulici – u krugu JP „Čistoća i zelenilo“
-    nasuprot marketa „Kort“ – u ulici Cara Lazara.

Opširnije...
 
Boračka organizacija Čelinac: Uvesti istorijski čas u svim školama
ponedeljak, 27 mart 2017 12:43

Na inicijativu čelinačke Boračke organizacije, a uz podršku Crkvene opštine Čelinac i čelinačkih osnovnih i srednjih škola, upućen je zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za promjenu nastavnog plana i programa iz istorije, odnosno uvođenje dodatnih sadržaja koji se odnose na Odbrambeno-otadžbinski rat i period nastanka Republike Srpske.

Opširnije...
 
Minja crtala za Sofiju, brojne akcije u Čelincu
petak, 24 mart 2017 14:18

Naša četvorogodišnja sugrađanka Minja Pejaković danas je ispred hrama svetog Arhangela Gavrila prodavala svoje crteže, a sav prikupljeni novac će donirati u humanitarne svrhe - za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke.
Ovu akciju su svesrdno podržali brojni građani Čelinca, koji su tokom četiri časa prilazili i strpljivo čekali da im ova talentovana djevojčica velikog srca iscrta svoj crtež.
Kako smo saznali od Minjine majke Jelice, akciju će nastaviti podržavati kroz ovu, ali i još neke druge ideje koje su zajednički osmislile.

Opširnije...
 
Mališani patrolirali gradom
petak, 24 mart 2017 12:51

U okviru obilježavanja 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, u Policijskoj stanici Čelinac 22. marta je priređena tradicionalna manifestacija „Dani otvorenih vrata“, u okviru koje je kroz neposredno druženje sa mališanima vrtića „Neven“ predstavljen rad policijskih službenika, kao i sredstva i oprema kojom raspolaže stanica.
Vođe sektora su na interesantan način mališanima govorili o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, upotrebi sredstava sile, opremi za vršenje uviđaja i slično. Ovo svojevrsno druženje završeno je patroliranjem službenim automobilima po centru grada, što se mališanima najviše dopalo.

Opširnije...
 
Nacrti izmjena dijela regulacionih planova na javnom uvidu
sreda, 22 mart 2017 13:46

Obavještava se javnost opštine Čelinac da će u periodu od 30. marta do 30. aprila 2017. godine na javnom uvidu biti sljedeći nacrti izmjene dijela regulacionih planova:
1.    Nacrt izmjene dijela regulacionog plana „Dijela centra Čelinca i sportsko-rekreacione zone“ u Čelincu. Nacrtom izmjene plana obuhvaćen je prostor između rijeke Vrbanje, dijela ulice Prvog Krajiškog proleterskog bataljona (od mosta do Doma zdravlja), dijela Vidovdanske ulice

Opširnije...
 
Objavljeni preliminarni rezultati konkursa o stipendiranju
sreda, 22 mart 2017 12:00

Danas su objavljeni preliminarni rezultati konkursa o stipendiranju učenika i studenata u opštini Čelinac za 2017. godinu. Rezultati su objavljeni u holu Opštinske uprave i na internet stranici opštine, u rubrici „Stipendije“. Sa učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju biće potpisan ugovor o stipendiranju, o čemu će biti naknadno obaviješteni.
Svi kandidati koji smatraju da im je donesenim rješenjem o dodjeli stipendija uskraćeno pravo na stipendiju, mogu u roku od osam dana od dana prijema istog uložiti žalbu načelniku opštine.

Opširnije...
 
Objavljen javni poziv po projektima zapošljavanja za 2017. godinu
utorak, 21 mart 2017 07:58

Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske objavili su 20. marta javni poziv za učešće poslodavca i nezaposlenih lica.
U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja za 2017. godinu od strane Zavoda za zapošljavanje pripremljeno je šest projekata i to:
1. Projekat podrške samozapošljavanju u 2017. godini
2. Projekat sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih boraca VRS, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida Vojske Republike Srpske u 2017. godini “Zajedno do posla”

Opširnije...
 
UNDP poziva na učešće u projektu LIR - Raspisan poziv za nove investicije u proizvodnom sektoru
utorak, 21 mart 2017 07:35

U okviru projekta Lokalni integrisani razvoj (LIR), raspisan je javni poziv za iskazivanje interesa za podrškom u realizaciji novih investicija u Bosni i Hercegovini u 2017. godini.
Ovaj poziv za iskazivanje interesa će omogućiti investitorima koji su zainteresovani za ulaganja u proizvodni sektor u BiH, da zajedno sa projektom LIR osiguraju realizaciju novih investicija koje će uticati na ekonomski rast i kreiranje novih radnih mjesta i prihoda.

Opširnije...