Opština Čelinac - Zvanična internet prezentacija administrativne službe

Deveta sjednica Skupštine opštine 27. juna
četvrtak, 22 jun 2017 07:18

Deveta redovna sjednica Skupštine opštine Čelinac biće održana 27. juna. Na predloženom dnevnom redu je 17 tačaka, a između ostalog: odluka o pristupanju izradi prostornog plana opštine, izvještaj o radu preduzeća „Čistoća i zelenilo“, izvještaj o stanju informisanja, informacija o stanju i potrebama seoskih vodovoda, te informacija o radu i aktivnostima mjesnih zajednica. Početak zasjedanja zakazan je za 9 časova u velikoj sali.

Opširnije...
 
O podizanju zasada trešnje, jagode i lješnjaka 22. juna
utorak, 20 jun 2017 10:53

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Čelinac obavještava poljoprivredne proizvođače da će u četvrtak, 22. juna, biti održano predavanje na temu „Smjernice za podnošenje prijave za učešće u aktivnostima podizanja zasada trešnje, jagode i lješnjaka“. Predavači su predstavnici UNDP-a, a predavanje će biti održano prema sljedećem rasporedu:
- OŠ Branešci - 9 časova
- OŠ Crni Vrh - 11 časova
- OŠ Opsječko - 13 časova

 
Objavljeni preliminarni rezultati izbora u mjesnim zajednicama
ponedeljak, 19 jun 2017 10:46

Opštinska izborna komisija objavila je danas preliminarne rezultate izbora za savjete svih 17 čelinačkih mjesnih zajednica, koji su provedeni 18. juna. Predsjednik Opštinske izborne komisije Božidar Savičić potvrdio je da su izbori provedeni u skladu sa izbornim pravilima, te da je zabilježen veći procenat izlaznosti u odnosu na prethodne izbore.
„Od ukupno 15.594 birača upisanih u birački spisak, na glasanje je izašlo 3.547 birača ili 23 odsto, što je za osam odsto više u odnosu na izbore provedene 2013. godine.

Opširnije...
 
Regulacioni plan na javnom uvidu od 19. juna do 3. jula (nacrt u prilogu teksta)
ponedeljak, 19 jun 2017 08:11

Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Čelinac obavještava javnost da će nacrt izmjene dijela regulacionog plana „Dijela centra Čelinca i sportsko-rekreacione zone“ u Čelincu za prostor između rijeke Vrbanje, dijela ulice Prvog Krajiškog proleterskog bataljona (od mosta do Doma zdravlja), dijela Vidovdanske ulice (od Doma zdravlja do hotela „Turist“), dijela ulice Prve Čelinačke lake brigade (ispred hotela „Turist“) i duž granice parcela hotela „Turist“ i parcela na kojoj je predviđena izgradnja bazena, biti izložen, u dijelovima koji se značajno razlikuju od nacrta dokumenta koji je bio na prvom javnom uvidu, na ponovni javni uvid.

Opširnije...
 
U nedjelju izbori za savjete mjesnih zajednica
petak, 16 jun 2017 06:43

U nedjelju, 18. juna, održavaju se  izbori za članove savjeta čelinačkih mjesnih zajednica. Članove savjeta biraju punoljetni građani opštine Čelinac koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji mjesnih zajednica i upisani su u birački spisak za glasanje u toj mjesnoj zaajednici.
Biračka mjesta se nalaze u objektima osnovnih škola, osim u mjesnoj zajednici Markovac, gdje je biračko mjesto u Lovačkom domu Markovac, te u mjesnim zajednicama: Babići, Popovac, Šahinovići i Šnjegotina Donja, gdje su biračka mjesta formirana u prostorijama mjesnih zajednica.

Opširnije...
 
Anketa za procjenu integriteta u Opštinskoj upravi Čelinac
utorak, 06 jun 2017 10:38
 
Izmijenjena odluka o imenovanju biračkih odbora
petak, 16 jun 2017 12:36

Opštinska izborna komisija Čelinac objavila je danas odluku o izmjeni i dopuni odluke o imenovanju biračkih odbora savjeta mjesnih zajednica 2017. godine. Izmjeni i dopuni odluke pristupilo se zbog neprisusvovanja članova organizovanim obukama i sličnih razloga, navode u Opštinskoj izbornoj komisiji. Izmijenjenu odluku moguće je preuzeti u rubrici „Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica 2017“.

 
Čelinac dobio igralište za odbojku na pijesku
utorak, 13 jun 2017 13:32

Dobra vijest stiže za ljubitelje odbojke na pijesku. Naime, u neposrednoj blizini sportskih terena “Tukovi” formirano je igralište za odbojku na pijesku, i to zahvaljujući čelinačkom udruženju-asocijaciji “Sport za sve” koje je pokrenulo, ali i uspješno privelo kraju ovaj projekat.
Predsjednik udruženja Dragan Predić istakao je da se izgradnjom ovog atraktivnog terena proširuje sadržaj sportsko-rekreacionog centra "Tukovi", nadajući se da će ovaj projekat doprinijeti popularizaciji odbojke na pijesku, ali i odbojke uopšte.

Opširnije...
 
Sanirana klizišta na lokalitetima „Maksimovića brana“ i „Stupljanska ulica“
utorak, 13 jun 2017 13:48

U Stupljanskoj ulici, u naselju Žitnjak, završena je sanacija klizišta nastalog tokom obilnih padavina 2014. godine. U okviru sanacionih radova izgrađen je potporni zid i rekonstruisan makadamski kolovoz. Izvođač radova bilo je preduzeće „Kozaraputevi“. Paralelno ovim, odvijali su se i radovi na sanaciji klizišta na lokalitetu „Maksimovića brana“, na lokalnom putu Čelinac-Babići, te se ovih dana vrši primopredaja izvedenih radova. I ovo klizište aktivirano je izlijevanjem rijeke Vrbanje 2014. godine, te je bilo potrebno izgraditi armirani betonski gabion.

Opširnije...