Opština Čelinac - Zvanična internet prezentacija administrativne službe

Nacrti regulacionih planova na javnom uvidu
petak, 18 avgust 2017 09:15

Obavještava se javnost opštine Čelinac da su u periodu od 3. avgusta do 4. septembra 2017. godine na javnom uvidu sljedeći nacrti izmjene dijela regulacionih planova:

1.    Nacrt izmjene dijela regulacionog plana „Dijela centra Čelinca“ u Čelincu. Nacrtom izmjene plana obuhvaćen je prostor između rijeke Vrbanje, ulice Cara Lazara, planirane saobraćajnice iza osnovne i srednje škole i pješačke staze iza srednjoškolskog centra, površine od 7.00 ha i izložen je na javni uvid

Opširnije...
 
Dječiji vrtić „Neven“: Novih 130 kvadrata za još jednu grupu mališana
četvrtak, 17 avgust 2017 13:17

Partnerskim projektom opštine Čelinac i UNDP-a BiH, dječiji vrtić „Neven“ tokom naredne vaspitne godine biće proširen za 130 novih kvadrata, čime će se stvoriti uslovi za formiranje nove grupe od 30 mališana, najavio je načelnik opštine Momčilo Zeljković. On je rekao da je projekat koji je opština kandidovala prema UNDP-u krajem jula zvanično odobren, te da je u toku javni poziv za odabir izvođača radova na dogradnji ove ustanove.

Opširnije...
 
Javni poziv za učešće na obuci spasavanja na vodama
sreda, 16 avgust 2017 07:33

U okviru projekta “FloodLife” organizuje se obuka za 30 volontera za spasavanje na vodama, koja će se održati u Trening-centru za potragu i spasavanje na vodama – Kanjon (Search and rescue training center – SaR) u Banjaluci u periodu od 22. do 25. avgusta.
Organizatori pozivaju sve zainteresovane da se prijave na besplatnu obuku koju provode licencirani instruktori SaR trening-centra, a koja je podijeljena u dva dijela – obuku osnovnih tehnika spasavanja i napredni stepen.

Opširnije...
 
Javni poziv za učešće u izradi budžeta opštine Čelinac za 2018. godinu
utorak, 08 avgust 2017 10:58

U okviru priprema za izradu budžeta opštine Čelinac za 2018. godinu, načelnik opštine poziva sve korisnike budžetskih sredstava da u pisanom obliku, a najkasnije do 15. septembra, podnesu budžetski zahtjev za korišćenje sredstava iz budžeta opštine Čelinac za 2018. godinu. Zahtjev sa pripadajućim obrazloženjima, procjenama i predviđanjima potrebno je dostaviti Odjeljenju za finansije opštine Čelinac putem pošte, ili u šalter-sali.

Opširnije...
 
Javni poziv u okviru projekta „Dijaspora za razvoj"
petak, 04 avgust 2017 09:40

S ciljem da se maksimizira doprinos dijaspore ekonomskom razvoju BIH, kroz prenos znanja i vještina, kao i saradnju na temelju interesa između poslovnih subjekata iz dijaspore i BIH, otvoren je Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu prenosa znanja i vještina dijaspore u okviru Projekta „Dijaspora za razvoj".

Opširnije...
 
Apel iz čelinačkog Vodovoda
četvrtak, 03 avgust 2017 07:43

Usljed visokih temperatura koje su zabilježene proteklih dana, а koje će se nastaviti i u narednom periodu, došlo je do enormnog povećanja potrošnje vode.
Ovom prilikom, Vodovod a.d. Čelinac upućuje apel svim potrošačima da vodu koriste savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu troše za osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, voćnjaka, pločnika, terasa, dvorišta, punjenje bazena, pranje vozila

Opširnije...
 
Opština Čelinac proslavila krsnu slavu, Sabor svetog arhangela Gavrila
petak, 28 jul 2017 09:43

Molitveno i svečano, uz brojne sportske i kulturne manifestacije, opština Čelinac je proslavila krsnu slavu, Sabor svetog arhangela Gavrila. Na svečanoj akademiji održanoj 25. jula, uz prisustvo velikog broja gostiju, te predstavnika lokalne vlasti i sugrađana, analizirana je godina koja je iza nas i predstavljeni planovi za budućnost.
Načelnik opštine Momčilo Zeljković istakao je da je od prošlogodišnjeg dana opštine do danas realizovan značajan broj projekata.

Opširnije...
 
Čestitka načelnika Zeljkovića povodom Dana i slave opštine
utorak, 25 jul 2017 12:58

Povodom Dana i slave opštine Čelinac, Sabora svetog arhangela Gavrila, svim građanima opštine Čelinac upućujem najiskrenije čestitke.
Želim da u slozi i međusobnom povjerenju nastavimo graditi i razvijati našu lokalnu zajednicu, na ponos i zadovoljstvo svih nas.
Na mnoga ljeta!

Momčilo Zeljković
načelnik opštine

 
Velika ekološka akcija u Čelincu 22. jula
utorak, 18 jul 2017 12:09

Na rijeci Vrbanji, tačnije, od Kuzmanovića brane do mosta u naselju Šamac, 22. jula će biti održana eko-regata pod nazivom “Vrbanja”. Eko-regata ima za cilj čišćenje korita rijeke Vrbanje na pomenutoj ruti, dok će članovi ribolovačkog društva Čelinac vršiti košenje i uređenje obala Vrbanje. Učesnici regate su članovi Rafting-kluba “Kanjon” predvođeni instruktorom raftinga Aleksandrom Pastirom.

Opširnije...