Opština Čelinac - Zvanična internet prezentacija administrativne službe

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Maturanti-foliranti sa rukovodstvom opštine
sreda, 24 maj 2017 12:39

U okviru svojih završnih svečanosti, a povodom prelaska iz vrtića u školske klupe, mališani dječijeg vrtića „Neven“ posjetili su Opštinsku upravu, gdje su ih sa korpama slatkiša dočekali  načelnik opštine, zamjenica načelnika i predsjednik Skupštine. U ugodnom druženju, kroz pjesmu i recitacije, mališani su pokazali da su spremni za školske obaveze, ali i to da su im i dalje potrebni igra, ljubav i pažnja.

Opširnije...
 
Određena biračka mjesta za izbor članova savjeta mjesnih zajednica
utorak, 23 maj 2017 13:31

Opštinska izborna komisija Čelinac odredila je biračka mjesta za izbore članova  savjeta mjesnih zajednica koji se održavaju 18. juna 2017. godine.
Komisija apeluje na građane da prije izlaska na glasanje izvrše provjeru kojem biračkom mjestu pripada adresa na kojoj stanuju. Provjeru mogu izvršiti uvidom u pregled pripadajućih adresa koji je objavljen uz Odluku o određivanju BM, u rubrici „Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica“.

 
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 29. maja
ponedeljak, 22 maj 2017 12:30

Redovna proljećna akcija dobrovoljnog darivanja krvi biće organizovana u ponedjeljak, 29. maja, u prostorijama čelinačkog Doma zdravlja, u vremenu od 9 do 13 časova. Akciju tradicionalno provodi Opštinska organizacija Crvenog krsta, u saradnji sa Zavodom za transfuziju Banja Luka.
Iz čelinačkog Crvenog krsta pozivaju građane da se u što većem broju odazovu akciji i dobrovoljno daruju ovu dragocjenu tečnost.

 
Čelinačka kotlićijada 28. maja
ponedeljak, 22 maj 2017 07:47

Tradicionalna čelinačka kotlićijada biće održana 28. maja na sportskim terenima „Tukovi“, u organizaciji Centra za kulturu, fizičku kulturu, obrazovanje i informisanje Čelinac. Početak manifestacije zakazan je za 8 časova.
Svi zainteresovani za učešće na kotilićijadi mogu se prijaviti putem sljedećih kontakata:
051/553-958 Centar za sport i kulturu
065/562-751 Zoran Kuzmanović
065/414-021 Aleksandar Đurić

 
Osma sjednica Skupštine opštine 25. maja
četvrtak, 18 maj 2017 13:26

Odbornici Skupštine opštine Čelinac na majskom zasjedanju razmatraće 21 tačku dnevnog reda, a između ostalog izvještaj o ostvarenju budžeta i utrošku sredstava tekuće budžetske rezerve opštine za 2016. godinu, izvještaj o radu JP „Gradsko grijanje“ Čelinac, informaciju o privatnom preduzetništvu sa mjerama podsticaja razvoja za 2016. godinu, te rješenje o imenovanju direktora Razvojne agencije opštine Čelinac. Početak zasjedanja zakazan je za 9 časova.

Opširnije...
 
Raspisan javni poziv za predlaganje kandidata za opštinska priznanja
sreda, 17 maj 2017 10:25

Povodom Dana i slave opštine Čelinac-Sabora svetog arhangela Gavrila, Komisija za nagrade i priznanja Skupštine opštine Čelinac raspisala je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu opštinskih priznanja u 2017. godini, i to: priznanje za životno djelo, počasni građanin opštine Čelinac, plakete opštine Čelinac i zahvalnice. Inicijativu za dodjelu opštinskih priznanja mogu dati državni organi, preduzeća, ustanove, udruženja građana i druge organizacije (vjerske, humanitarne i slično).

Opširnije...
 
Foto-vijest: Počela gradnja dalekovoda Ukrina-Umka
sreda, 17 maj 2017 08:03

Radnici ZP “Elektrokrajina”, poslovne jedinice Čelinac, počeli su sa gradnjom 20-kilovoltnog dalekovoda Ukrina – Umka, od krečane do Umke. Ovaj projekat će obezbijediti kvalitetnije snabdijevanje električnom energijom potrošača na području Šnjegotine, potvrđeno je u ovom preduzeću.

 
Čelinac tri godine nakon poplave: Urađeno mnogo na sanaciji i mjerama zaštite
ponedeljak, 15 maj 2017 11:46

Navršile su se tri godine od kada su Čelinac pogodile katastrofalne poplave. Baš na ovaj dan, u isto ovo vrijeme, plavni talas je kroz rijeke Vrbanju i Jošavku nemilosrdno nadolazio, prodirući, kidajući i rušeći sve pred sobom. Jedan za drugim gubili su se putevi, mostovi, kuće, automobili. Nestajale su čelinačke ulice, gubilo se majsko zelenilo. Poplavljena su domaćinstva, stambene zgrade, javne ustanove i preduzeća, privredni subjekti, benzinske pumpe, objekti elektrodistribucije, selo i grad. Ostali smo odsječeni od ostatka svijeta, bez vode, struje i telefonskih veza. Pokrenuta su klizišta. U gradu, u kojem ništa više nije bilo isto, trebalo je ponovo uspostaviti život.

Opširnije...
 
Raspisani izbori za članove savjeta mjesnih zajednica
petak, 12 maj 2017 13:24

Skupština opštine Čelinac raspisala je izbore za članove savjeta mjesnih zajednica. Izbori u svih 17 čelinačkih mjesnih zajednica biće održani 18. juna (nedjelja), u vremenu od 8 do 16 časova, a provešće ih Opštinska izborna komisija i birački odbori.
Za potrebe informisanja javnosti tokom izbornog procesa, na našoj internet stranici formirali smo rubriku „Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica“, u kojoj ćemo objavljivati sva potrebna dokumenta dostavljena od strane opštinske izborne komisije.

Opširnije...