Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković poručio je na svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske održanoj 8. januara u Čelincu da je Srpska trajna kategorija. On je naveo da je uprkos pritiscima proteklih godina u Srpskoj ostvareno jedinstvo, koje je verifikovano na referendumu 25. septembra 2016. godine.

"Tada je odlučeno da ćemo biti istrajni na očuvanju onoga što je stvoreno na veoma težak način i sa velikim žrtvama i sa ponosom mogu reći da je Republika Srpska trajna kategorija", rekao je Zeljković.
Predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović podsjetio je da je paralelno sa stvaranjem Republike Srpske - prije, tokom i poslije rata, stvarana i razvijana opština Čelinac.
"Stanovnici Čelinca, borci i svi oni koji su se žrtvovali za Republiku Srpsku dali su mnogo i za stvaranje i odbranu naše lokalne zajednice", naglasio je Kurtinović.
Narodni poslanik u parlamentu Republike Srpske Vlado Gligorić poručio je da se oni najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske nikada ne smiju zaboraviti.
"Nadam se da ćemo vrlo brzo dočekati da imamo i veći nivo državnosti nego što ga imamo danas", dodao je Gligorić.
U kulturnom dijelu programa u kino-sali Centra za sport i kulturu u Čelincu nastupili su djevojački ansambl "Žubor" iz Kotor Varoša, KUD "Miloš Dujić Mišo" iz Čelinca i recitatori Davor, Stefan i Marko.

Tekst: SRNA
Foto: B. Maksimović